Μπορείτε να καλλιεργήσετε πόθο στο νερό;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε πόθο στο νερό;

30 Ιουνίου, 2022 Off By admin

Θέλετε να καλλιεργήσετε πόθο στο νερό; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το pothos που καλλιεργείται στο νερό!

Ο Πόθος (AKA devil’s ivy) είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν, εύκολο να διατηρηθούν ζωντανά και εύκολο να διαδοθούν!

Επιπλέον, τα pothos κυκλοφορούν σε τόνους ποικιλιών. Το Golden pothos είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, αλλά εκεί μου αρέσουν πολύ τα μπλε cebu, τα neon pothos και τα παγκόσμια πράσινα pothos.

Τα φυτά Pothos είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθούν, μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε τα φυτά pothos σας σε νερό!

Μπορείτε να καλλιεργήσετε πόθο στο νερό;

Ναι, το pothos μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί στο νερό. Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση μοσχευμάτων σε νερό είναι ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού των μοσχευμάτων pothos!

Όταν τα αμπέλια pothos αναπτύσσονται στο νερό, η κύρια ανησυχία είναι ότι λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Θέλετε επίσης να είστε σίγουροι ότι το φυτό σας παίρνει άφθονο φως. Το άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα ευαίσθητα φύλλα, αλλά το έντονο, έμμεσο φως είναι το καλύτερο για να βοηθήσει το πόθο σας να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.

Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ο πόθος στο νερό;

Ο Πόθος μπορεί να ζήσει ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του (5-10 χρόνια) στο νερό, εάν φροντιστεί σωστά.

Ο σύζυγός μου άφησε στην πραγματικότητα μερικά μοσχεύματα pothos στο νερό στην καμπίνα του όταν τον έστειλαν στο σπίτι στην αρχή της πανδημίας και δύο μήνες αργότερα, όταν επέστρεψε για να πάρει κάτι, εξακολουθούσαν να ζούνε με ένα ελάχιστο νερό στο κάτω μέρος.

Σίγουρα μεταχειριστείτε το pothos σας καλύτερα από αυτό – αλλά το θέμα είναι ότι συνήθως είναι πολύ ανθεκτικά φυτά.

Μπορεί ο πόθος να ζει στο νερό για πάντα;

Ναι, ο πόθος μπορεί να ζει στο νερό για πάντα. Θα ζήσουν περισσότερο αν αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 εβδομάδες ή καθώς φαίνεται ομιχλώδες και να είστε σίγουροι ότι έχει τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.

Σε τι βάζο να βάλω το φυτό μου πόθο;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γυάλινο βάζο ή βάζο για το pothos σας. Ωστόσο, το σκούρο ή έγχρωμο γυαλί θα μπλοκάρει το φως λίγο περισσότερο και θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυκιών σε σύγκριση με το διαφανές γυαλί. Το καθαρό γυαλί θα πρέπει απλώς να καθαρίζεται πιο συχνά!

Γιατί κιτρινίζει το ποτό μου στο νερό;

Το κιτρίνισμα των φύλλων συνήθως σημαίνει έλλειψη αζώτου. Όταν φυτεύονται στο έδαφος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι ρίζες είναι πολύ υγρές και δεν μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά. Στο νερό, απλά δεν υπάρχουν τόσα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα απλό λίπασμα στο νερό για να το αναζωογονήσετε.

Ελέγξτε για να δείτε εάν υπάρχουν φύλλα βυθισμένα στο νερό, που σαπίζουν. Αφαιρέστε τα και καθαρίστε το νερό.

Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε και να ξαναγεμίζετε το νερό τακτικά – θα εξατμιστεί με την πάροδο του χρόνου!

Τα κίτρινα φύλλα δεν θα ξαναγίνουν πράσινα, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε και να τα αφαιρέσετε.

Τι λίπασμα να χρησιμοποιήσω για το πόθο στο νερό;

Δεν χρειάζεται να γονιμοποιήσετε το πόθο που αναπτύσσεται στο νερό, αλλά αν θέλετε να τονώσετε την ανάπτυξη, μπορείτε να προσθέσετε ένα υγρό λίπασμα στο νερό για φυτά εσωτερικού χώρου. Να είστε συντηρητικοί στη λίπανσή σας – η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σκοτώσει το φυτό!

Σε τι νερό να βάλω το ποτό μου;

Τα φυτά Pothos γενικά δεν είναι επιλεκτικά και συνήθως είναι καλά με το νερό της βρύσης. Προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ το νερό της βροχής για τα φυτά μου όποτε είναι δυνατόν, αλλά μπορείτε επίσης να αφήσετε το νερό της βρύσης να καθίσει για 24 ώρες για να εξατμιστούν ορισμένες από τις χημικές ουσίες.

Εδώ είναι ο οδηγός μου για το καλύτερο νερό για φυτά εσωτερικού χώρου!