Πώς να περιστρέψετε φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς να περιστρέψετε φυτά εσωτερικού χώρου

30 Ιουνίου, 2022 Off By admin

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα περιστρεφόμενα φυτά εσωτερικού χώρου; Εδώ είναι ο πλήρης οδηγός μου!

Σήμερα θα μοιραστώ ένα πολύ απλό – δέκα δευτερόλεπτα, άνθρωποι! – και εντελώς δωρεάν τρόπος να δείξετε στα φυτά εσωτερικού χώρου σας σε γλάστρες λίγη αγάπη: περιστρέφοντάς τα!

Περιστρεφόμενα φυτά εσωτερικού χώρου: να γιατί πρέπει να το κάνετε

Γέρνει κάποιο από τα φυτά σας σε γλάστρες προς το φως;

Ή απλώς γέρνουν προς τη μία πλευρά; Φαίνεστε οπτικά ανισορροπημένος;

Τα ίδια τα φύλλα ή τα λουλούδια σε κάθε φυτό είναι στραμμένα προς τη μία πλευρά;

Ίσως χρειαστεί να περιστρέψετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Είναι απολύτως φυσικό τα φυτά να κλίνουν προς το φως. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τεχνική επιβίωσης! Η κλίση προς το φως επιτρέπει στην επιφάνεια του φυτού να απορροφήσει περισσότερο φως και να πάρει περισσότερη ενέργεια για να αναπτυχθεί.

Δυστυχώς, τα κεκλιμένα φυτά μπορεί να φαίνονται αρκετά περίεργα. Αν θέλετε φυτά που αξίζουν το Instagram, ίσως να θέλετε να ισιώσουν.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να περιστρέψετε τα φυτά σας σε γλάστρες.

Πόσο συχνά πρέπει να εναλλάσσετε τα φυτά σας;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Έχω ορισμένα φυτά που ποτίζω μία φορά την εβδομάδα (για παράδειγμα, ένα πιο ψηλό σύκο από φύλλο βιολιού) που τα περιστρέφω 1/4 της στροφής κάθε φορά που το ποτίζω. Αυτό βοηθά να διατηρείται το στέλεχος να μεγαλώνει ευθεία.

Ωστόσο, δεν εναλλάσσω όλα τα φυτά μου τόσο συχνά. Πολλά από αυτά, δεν τα περιστρέφω μέχρι να δω την πλευρά του φυτού που οδηγεί προς μια πηγή φωτός.

Τα ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά μπορεί να αλλάξουν γρήγορα την κατεύθυνση, ενώ ορισμένα φυτά χρειάζονται λίγο χρόνο για να ισιώσουν.

Χρειάζεται να περιστρέψω φυτά κάτω από φως φθορισμού;

Εξαρτάται που είναι το φως! Εάν το φως είναι απευθείας πάνω από το κεφάλι, το φυτό πρέπει να αναπτυχθεί ευθεία. Εάν το φως είναι στο πλάι, βάλτε το στο πλάι απέναντι από το φυσικό φως για να βοηθήσει στην ισορροπία του φυτού.

Χρειάζεται να κάνω εναλλαγή φυτών εξωτερικού χώρου;

Εξαρτάται από την πηγή φωτός. Τα φυτά εξωτερικού χώρου λαμβάνουν συχνά όλο και πιο ποικίλο φως από τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Εάν παίρνουν φως κυρίως από μία κατεύθυνση, τότε ναι! Εάν το φως ταξιδεύει σε όλο τον ορίζοντα του ήλιου, τότε όχι. Αλλά, δεν μπορεί να βλάψει να δοκιμάσετε!