Σε ποια φυτά αρέσουν οι μπανανόφλουδες;

Σε ποια φυτά αρέσουν οι μπανανόφλουδες;

30 Ιουνίου, 2022 Off By admin

Θέλετε να ταΐσετε τα φυτά σας; Πολλοί λατρεύουν τις μπανανόφλουδες! Ας μιλήσουμε για το ποια φυτά αρέσουν οι μπανανόφλουδες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας!

Τα φυτά χρειάζονται ήλιο, νερό και θρεπτικά συστατικά για να ανθίσουν. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να πάρετε θρεπτικά συστατικά στα φυτά είναι με τις μπανανόφλουδες!

Γιατί οι μπανανόφλουδες είναι καλές για τα φυτά;

Οι μπανάνες περιέχουν έναν τόνο καλίου, που είναι το 1/3 του λιπάσματος (μαζί με άζωτο και φώσφορο). Το κάλιο βοηθά τα φυτά να μετακινούν θρεπτικά συστατικά και νερό μεταξύ των κυττάρων τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για φυτά που καρποφορούν ή ανθίζουν.

Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες μαγγανίου, ασβεστίου, μαγνησίου και θείου, τα οποία απολαμβάνουν τα φυτά. Ωστόσο, δεν αντικαθιστούν πλήρως το λίπασμα καθώς δεν περιέχουν άζωτο.

Τέλος, οι φλούδες της μπανάνας είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώθηση των αφίδων. Οπότε, αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μαζί τους, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Πώς μπορείτε να δώσετε φλούδες μπανάνας στα φυτά;

Μπορείτε απλά να ρίξετε μπανανόφλουδες κάτω από τα φυτά σας και να τις αφήσετε να αποσυντεθούν εκεί. Αν αυτό προσελκύει ζωύφια ή πλάσματα, ίσως προτιμήσετε να φτιάξετε τσάι μπανάνας για τα φυτά σας!

Τέλος, μπορείτε να θάψετε τις μπανανόφλουδες στο χώμα κοντά στα φυτά σας για να τις κρατήσετε μακριά από την επιφάνεια! Τείνουν να καταστρέφονται πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο.

Σε ποια φυτά αρέσουν οι μπανανόφλουδες;

Οι φλούδες μπανάνας είναι ιδιαίτερα καλές για φυτά που ανθίζουν ή καρποφορούν.

Ποια φυτά ωφελούνται από τις μπανανόφλουδες:

Πρέπει να χρησιμοποιείτε μπανανόφλουδες σε φυτά σε γλάστρες;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά μπανάνας σε φυτά σε γλάστρες, αλλά δεν συνιστώ τη χρήση μπανανόφλουδων σε φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς προσελκύει τους σκνίπες. Να πώς χρησιμοποιώ κολλώδεις παγίδες για να απαλλαγώ από τις σκνίπες!