Το καλύτερο νερό για φυτά εσωτερικού χώρου

Το καλύτερο νερό για φυτά εσωτερικού χώρου

30 Ιουνίου, 2022 Off By admin

Θέλετε να ποτίζετε τα φυτά σας με τον σωστό τρόπο; Ας μιλήσουμε για τις επιλογές σας για νερό και το καλύτερο νερό για φυτά εσωτερικού χώρου!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται νερό – νομίζω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φυτών το γνωρίζουν – αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν επιλογές για το τι νερό να δώσετε στα φυτά σας;

Μερικά φυτά είναι επιλεκτικά ενώ άλλα όχι. Ας μιλήσουμε για το καλύτερο νερό για τα φυτά!

Τύποι νερού για φυτά

Εδώ είναι τα κύρια είδη νερού που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Νερό βρύσης

Το νερό της βρύσης είναι η πιο προφανής επιλογή για το πότισμα των φυτών σας. Ωστόσο, το νερό της βρύσης ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού ζείτε.

Ορισμένα φυτά είναι πιο ευαίσθητα στα μέταλλα και το φθόριο που βρίσκονται στο νερό της βρύσης. Για παράδειγμα, τα calathea αποκτούν καφέ κηλίδες εάν ποτιστούν ή θολά με νερό βρύσης.

Το νερό της βρύσης μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Χλώριο
  • Φθοριούχος
  • Βαριά μέταλλα
  • Υψηλά επίπεδα νατρίου (κοινά με αποσκληρυντικό νερού)

Είναι το φθοριούχο νερό ασφαλές για χρήση στα φυτά εσωτερικού χώρου μου;

Τα περισσότερα φυτά είναι καλά με το φθόριο νερό.

Πώς να κάνετε το νερό της βρύσης ασφαλές για τα φυτά

Εάν το νερό σας περιέχει χλώριο, μπορείτε συνήθως να αφήσετε το νερό να παραμείνει ακάλυπτο σε έντονο φως για 24 ώρες. Ή, φιλτράρετε το νερό σας.

Σκληρό νερό

Οι περιοχές με σκληρό νερό έχουν συσσωρευτεί άλατα σε σωλήνες και συσκευές. Το σκληρό νερό έχει ανθρακικά, διττανθρακικά και θειώδη άλατα ασβεστίου και μαγνησίου.

Το πότισμα των φυτών με σκληρό νερό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου στο έδαφος. Υπερωρίες, αυτό μπορεί να είναι σημαντικό και να επηρεάσει το PH του εδάφους σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σκληρό νερό για να ποτίζω τα φυτά εσωτερικού χώρου μου;

Ναι μπορείς. Εάν ποτίζετε τα φυτά σας με σκληρό νερό, αφιερώστε χρόνο για να «ξεπλύνετε» το έδαφος από τα άλατα κάθε 2-3 μήνες ποτίζοντας καλά με βρόχινο νερό, απεσταγμένο νερό ή φιλτραρισμένο νερό.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό βρύσης για τα φυτά εσωτερικού χώρου μου εάν έχω αποσκληρυντικό νερού;

Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε μαλακωμένο νερό λόγω της συσσώρευσης ιόντων νατρίου. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το μαλακωμένο νερό, προσέξτε για μια αλμυρή κρούστα στο έδαφος του φυτού σας – αυτό είναι συσσώρευση νατρίου και μπορεί να είναι τοξικό.

Φιλτραρισμένο νερό

Απεσταγμένο νερό

Το απεσταγμένο νερό είναι πολύ καθαρό νερό που βράζεται για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες και στη συνέχεια ο ατμός συλλέγεται για να γίνει το απεσταγμένο νερό.

Το απεσταγμένο νερό είναι καλό για τα φυτά. Είναι απαλλαγμένο από μέταλλα, γεγονός που εμποδίζει τη συσσώρευση στο έδαφος του φυτού σας.

Ωστόσο, το απεσταγμένο νερό μπορεί να είναι ακριβό και πρέπει να βγείτε έξω και να το αγοράσετε, δεν μπορείτε να το πάρετε μόνο από τη βρύση όσο χρειάζεται.

Νερό της βροχής

Το νερό της βροχής είναι αυτό που θέλει η φύση να πίνουν τα φυτά!

Το νερό της βροχής δεν περιέχει χλώριο και φθόριο και είναι φυσικά μαλακό. Το νερό της βροχής κάνει καλό στα φυτά!

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με πολλή ρύπανση, προσέξτε ότι αυτή η ρύπανση θα μπορούσε να κάνει τη βροχή σας ελαφρώς όξινη.

Επιπλέον, το νερό της βροχής είναι δωρεάν. Θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ένα βαρέλι βροχής ή μια παρόμοια συσκευή συλλογής, αλλά μόλις ρυθμιστεί, είστε έτοιμοι.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που δεν βρέχει πολύ ή δεν έχετε αυλή ή χώρο για ένα βαρέλι βροχής, το νερό της βροχής μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Είναι το ανθρακούχο νερό εντάξει για τα φυτά;

Παραδόξως, ορισμένα φυτά αγαπούν το αφρώδες νερό. Το ανθρακικό νερό και το ανθρακούχο νερό μπορεί να περιλαμβάνουν νάτριο, θείο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο – όλα αυτά που αγαπούν τα φυτά.

Ποτέ μην δίνετε στα φυτά αρωματισμένα ανθρακούχα νερά καθώς το άρωμα μπορεί να βλάψει τις ρίζες των φυτών.

Ποιο είδος νερού είναι καλύτερο για τα φυτά;

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής για τα φυτά σας – είναι το καλύτερο νερό για τα φυτά!

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό της βροχής – το νερό της βρύσης είναι εντάξει για τα περισσότερα φυτά. Γνωρίστε το νερό σας και δείτε εάν προκαλεί συσσώρευση ή προβλήματα.

Προτείνω να έχετε διαθέσιμο ένα γαλόνι απεσταγμένου νερού για τα φυτά, ειδικά αν έχετε επιλεκτικά φυτά όπως η καλαθέα. Αν αρχίσουν να βγάζουν καφέ κηλίδες, δοκιμάστε λίγο αποσταγμένο νερό μόνο στα επιλεκτικά φυτά!

Ποια θερμοκρασία νερού είναι καλύτερη για τα φυτά;

Γενικά είναι καλύτερα να μην ποτίζετε το φυτό σας με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοκ στο ριζικό σύστημα.

Το κρύο νερό τείνει να έχει περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο σε αυτό, το οποίο είναι εξαιρετικό για τα ριζικά συστήματα. Επομένως, μένετε σε λίγο πιο δροσερό νερό από τη θερμοκρασία δωματίου (62-72 βαθμούς) όποτε είναι δυνατόν!

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το πότισμα των φυτών σας;